Home // * ValldignaDigital // LA IMATGE: foc i flames DIMISSIONS!

LA IMATGE: foc i flames DIMISSIONS!

I la serp de FOC continua el seu ritual de mort i devastació…Tenim el cor trencat, tenim ràbia i indignació!!!! Ens han assassinat la Terra, ens han llevat la vida !!! DIMISSSSIONSSSSSSS JAAAAAAAAA de tota la colla dirigent !!!  * VÍDEO: L’incendi de Dosaigües vist des de Riba-roja

YouTube Preview Image

Posted in * ValldignaDigital, #FABRADIMISSIÓ and tagged as , ,

7 Comments

 • Hi ha el temor que l’incendi d’Andilla arribi a la serra de Calderona · S’han cremat prop de 30.000 hectàrees · Llibertat provisional per als dos encausats en relació a l’origen del foc a Cortes de Pallars

  Els dos incendis del centre del País Valencià avancen sense control, i es calcula que ja han cremat més de 30.000 hectàrees. Es tracta dels pitjors incendis dels últims anys, i afecta ja una desena de municipis. Originats, l’un a Cortes de Pallars (Vall d’Aiora), i l’altre a Andilla (Serrans), continuen cremant en unes condicions meteorològiques força adverses –amb calor, vent que canvia de direcció i poca humitat– que fan molt difícil el control i l’extinció.

  A més, hi ha el temor que el segon incendi, que va començar a cremar ahir a Andilla i ja afecta el Camp de Túria, arribi fins a la serra de Calderona. Si això passés, la ciutat de València podria trobar-se amb flames tant pel sud com pel nord.

  L’incendi de la Vall d’Aiora també afecta termes municipals de la Ribera Alta, la Foia de Bunyol i Canal de Navarrés; concretament, Dosaigües, Torís, Macastre, Montroi, Real de Montroi, Llombai, Iátova, Catadau i Millars.

  Més de mil mitjans terrestres i quaranta d’aeris treballen en la zona, però ja han sorgit algunes veus crítiques, com la d’alguns batlles, que es queixen de la falta d’efectius. De fet, el govern va retallar un 14% el pressupost destinat a la lluita contra el foc.

  El president Alberto Fabra, que avui s’ha reunit amb els batlles de les zones afectades, va qualificar ahir l’incendi de ‘dantesc i desolador’ i va dir que era el pitjor que havia patit el País Valencià aquests últims anys.

  Dos encausats, en llibertat provisional

  La jutgessa de Requena ha deixat avui en llibertat provisional els dos detinguts en relació a l’incendi de Cortes de Pallars, després de prendre’ls declaració. Es tracta de dos treballadors d’una empresa que col·locava plaques solars en una casa de la zona, i ara són encausats en una causa oberta per incendi forestal per imprudència, i se’ls imputen els delictes de danys contra el medi ambient per negligència.

  Pel que fa a l’incendi d’Andilla, tot i que no es descarta cap línia d’investigació, també sembla que es podria haver originat per una negligència en una cremada descontrolada.

 • TEXT DEL PEU DE FOTO Els Maclets [FACEBOOK]
  https://www.facebook.com/?ref=logo#!/MACLETS

 • Dies de dol al meu País. Els boscos de l’interior es cremen, els bombers, després de quatre dies, no poden més. Els voluntaris comencen a ajudar i fan front al foc descontrolat.

  La riquesa natural que hem gaudit de dia, i també de nit, i que era el nostre pulmó, es converteix en cendra i s’en va per tot el país cobrint-ho tot, cases, camps, cotxes i persones, com per acomiadar-se i recordant-nos que la seua marxa ens afecta a tots.

  No tinc més paraules. Les que em queden són de ràbia i d’impotència.

  Foto: Posta de sol a Burjassot el divendres 29. Sobre el cementeri de Burjassot el Sol s’amaga sobre un fons de fum i cendres. Enric Marco.

 • Foc i flames. València es crema, i el seu pulmó verd esdevé un gris paisatge de cendres. I no estic fent cap imatge poètica apocalíptica. Aquest incendi que arrasa l’interior del país dels valencians no és una metàfora. No estem en Falles, i la nit alegre de Sant Joan ja ha passat. Aquest incendi, certament, és una ferotge presència de la devastació i miserabilització d’un país oblidat. La ciutat de València diuen que està coberta per un núvol de fum i sota una pluja de cendres. I açò tampoc no és una imatge literària.

  De quina manera es gestiona l’incendi? Pel que sembla, tan malament com tot ací, supose. N’he viscut molts, per desgràcia, d’incendis, en els darrers anys; i alguns de ben prop. Espere que, d’aquest foc salvatge, en puguen brotar noves esperances en verd, com espere que aquestes muntanyes cremades no esdevinguen cap parc temàtic del futur. I que no les tornen a replantar de pins, que són la plaga vegetal que fa més terribles aquestes desgràcies; ells són la pastura millor per als incendis.

  Josep Piera

  http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4025479/valencia-crema.html

 • Estàn siguen uns dies molt tristos ací al nostre país.Un país que s´ha vist devastat per dos gran incendis que han arrasat part dels nostres pulmons verds que teníem.

  La gent que estimem el nostre país plorem per la gran pèrdua aquestos 4 dies i que hui encara no ha acabat.

  Ha semblat un malson, un malson que semblava no acabar!!!

  Un malson mesclat amb diferents sensacions…impotència , ràbia i desesperació!!

  I un malson en el que sentíem crits d’alegria al carrer, masclets i gent de festa per un títol de la que és diu “SELECCIÓ ESPANYOLA”…eixa selecció que a mi no em representa i menys en aquesta tristor que tinc dins de mi.

  Un malson que ha arribat a tindre fins i tot víctimes mortals…i moltes, no com diuen en el nostre benvolgut “CANAL 9” que ha sigut un…….Han sigut moltes les víctimes, començant per el pilot d´un helicòpter mort aquesta vesprada , seguint pels animals que vivien en eixos boscos i acabant per tota aquella gent que ha perdut el verd del seu voltant.Tots han estat víctimes d´aquesta tragèdia!!!!

  El que fa uns mesos es va anunciar, per desgràcia , s´ha fet realitat.Retallades del 38% i mil persones menys empleades en prevenció d’incendis han fet que no foren suficients els mitjos per poder propagar els incendis i arribar a l´extrem on hem arribat.

  A més m´he assabentat que part de l´ùltima visita del Papa, fou pagada en diners que anaven destinats per a la prevenció D’incendis….indignant!!!

  Aquestos dies no es parla d’altra cosa que dels herois del país però per a mi i per a molts més eixos herois són bombers ,protecció civil, mitjans aeris, etc…….eixos que també vis-ten de roig i groc com la “roja” i eixos que han lluitat i segueixen lluitant però sense esperar res a canvi,eixos que es juguen la vida fent el seu treball i eixos que ixen de casa i no saben si acabar arrasats per alguna flama……GRÀCIES A TOTS!!

  El nostre país ha estat encès en flames i durant molt de temps pagarem les conseqüències d´aquest devastador fet i al mateix temps el meu cor es mantindrà trist i bullint d´impotència durant molt de temps pensant en tot el que ha passat!!!!

  Sols puc acabar aquest escrit diguent als nostres responsables polítics que són una cara-dures, que sols es miren els seus melics i exigesc responsabilitats d´aquesta desgràcia.

 • Dissabte passat es va constituir a les Alcubles (Serrans) la “Plataforma de persones afectades pels incendis’, en l’àmbit de les diferents comarques afectades, però també en l’àmbit local i van proposar la convocatòria d’una gran manifestació a celebrar a València el dissabte 27 de juliol que hauria de partir de l’emblemàtica Torres de Serrans.

  Abans de l’assemblea es va reunir una representación de difierents associacions cíviques d’Alcubles i d’altres localitats on es va redactar una declaració, el Manifest, que va ser proposada a l’assamblea per a la seua aprovació.

  Nombroses persones van intervindre per a fer propostes o per a donar testimoni dels fets ocorreguts des que es va iniciar l’incendi. Destaquen les intervencions que denuncien la descoordinació, la manca de criteris clars, les conseqüències de la política de retallades de mitjans aniincendis dels darrers anys, la manipulació i desinformació de Canal Nou, l’exigència de responsabilitats a la Generalitat i als seus representants –com Serafin Castellano– , l’adopció d’iniciatives legals…

  També es va aprovar contactar amb persones i associacions de la resta de comarques i localitats afectades de l’altre gran incendi,–el de Cortes– i proposar una gran manifestació a celebrar a València el dissabte 27 de juliol que hauria de partir de l’emblemàtica Torres de Serrans.

  Iniciativa Animalista dóna suport a la Plataforma i a la mobilització
  En un comunicat penjat a la seva web, Iniciativa Animalista s’adhereix a les dues propostes. “Per totes les persones que viuen al que sempre ha estat la seua llar, que senten els paisatge que els envolta com a una part de elles mateixes, que l’estimen i que s’esforcen per a que continue viu. Per totes les persones que, aquest més de juliol, han vist cremar eixa part d’elles mateixes”.

  Com diu el Manifest d’Alcubles, que es llegí en començar el fòrum, per a Iniciativa Animalista cal un pla d’actuació urgent per a la recuperació i desenvolupament de l’entorn, que tinga en compte la veu i la voluntat de les persones que hi viuen i que les ajude a recuperar un mitjà de vida digne, integrat a més de sostenible i respectuós amb eixe entorn.

  D’altra banda, la secció de CGT-Tragsa(Brigades Forestals) remarca que ha donat suport des del principi a la plataforma i s’adherix a la mobilització del dia 27 de juliol

 • El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha expulsat la diputada de Compromís Mireia Mollà del ple de les Corts durant el debat que es feia sobre els incendis d’Andilla i de Cortes de Pallars. Segons relata Las Provincias, el conseller de Governació, Serafín Castellano, ha dit que Compromís havia demanat en les esmenes al pressupost la retirada de tres milions i mig d’euros per a prevenció d’incendis. Mollà ha dit des de l’escó que era mentida; Cotino l’ha cridat a l’ordre dues vegades.

  Després, el president de la cambra ha aturat el ple, ha demanat a la diputada que retirés les suposades desqualificacions a Castellano; Mollà ha negat que l’hagués desqualificat i Cotino l’ha expulsada.

  Els diputats de l’oposició ho han criticat i s’han mostrat indignats, i els diputats de Compromís han acabat marxant del l’hemicicle.

css.php
%d bloggers like this: