Home // * ValldignaDigital // Actes pel 28J als Països Catalans

Actes pel 28J als Països Catalans

ACTES EL VOLTANT DEL 28J, DIA PER L’ALLIBERAMENT LÈSBIC, GAI, TRANS I INTERSEX, ALS PAÏSOS CATALANS

(S’aniran actualitzant. Si trobes a faltar algun acte, envia’ns un correu i l’afegirem!)

TARRAGONA

*Dimarts 19 de juny a les 19:30h. Ateneu Llibertari Alomà (Misser Sitges, 9)
Projecció del film ‘Tom Boy’ i debat
Organitza: Ateneu Llibertari Alomà

*Dimecres 20 de juny a les 19h. Casal Popular Sageta de Foc (Trinquet Vell, 15)
Jornada participativa sobre polítiques LGTI
Organitza: CUP

*Dissabte 23 de juny a les 10h. Pista del Miracle
Torneig Esportiu per l’Alliberament Sexual
Organitza: Casal Popular Sageta de Foc

*Dilluns 25 de juny a les 19:30h. Al Casal Popular Sageta de Foc (Trinquet Vell, 15)
Xerrada ‘Orientació sexual: mite o realitat’
Organitza: Brot Bord

*Dimarts 26 de juny a les 19:30h. Plaça de la Font
Debat sobre polítiques per l’alliberament sexual des dels municipis, amb partits i associacions.
Organitza: Brot Bord

*Dimecres 27 de juny. Plaça de la Font.
A les 18h. Berenar Popular per l’Alliberament Sexual. organitza: CUP
A les 20h. Concentració per commemorar el 28 de juny, dia internacional per l’alliberament sexual + Cinefòrum ‘Como los demás’ (Plaça dels Sedassos) + Sopar
Organitza: CU 28J

*Dijous 28 de juny a les 9:30h. Pati de Jaume I (Ajuntament de Tarragona)
Col·locació de la bandera de sant Martí
Organitza: H2O

*Dimecres 4 de juliol a les 22h. Plaça dels natzarens
Projecció del film: ‘Get Real’
Organitza: Casal Popular Sageta de Foc

BARCELONA

*Dissabte 16 de juny a les 20h. Casal Independentista de l’Eixample La Cruïlla (Sardenya, 256)
Cinefòrum bord amb la projecció del documental ‘La rebel·lió d’Stonewall’ (sobre la primera gran revolta per l’alliberament LGT). En acabar, debat i piscolabis.
Organitza: Brot Bord i Cruïlla.doc

*Dijous 21 de juny a les 16h. Palau Robert (Passeig de Gràcia, 103)
IV Jornada sobre les relacions laborals de les persones que viuen amb VIH/SIDA

*Divendres 22 de juny a les 19h. Ateneu Popular de l’Eixample (Passatge Conradí, 3. Entre sicília i Rosselló)
Kafeta Borda ‘Cremem l’homofòbia!’ 19h Xerrada-debat ‘Com combatre l’homofòbia’.
21h Presentació de la revista l’Accent Bord, pinxos per sopar i festeta desviada (els beneficis seran per la campanya antirepressiva ‘Llibertat Andreu!’)

*Dissabte 23 de juny a les 18 h. Seu del GAG (Virgili,24).
Presentació de l’Observatori Contra l’Homofòbia.
Organitza: FAGC i OCH

*Dimecres 27 de juny a les 18h. Seu del FAGC (Verdi, 88)
Presentació del ‘Termòmetre LGTB’ +info: fagc.org
Organitza: FAGC i OCH

*Dissabte 30 de juny. Plaça Universitat
A les 18:30h. MANIFESTACIÓ ‘Ni un pas enrere. Els drets i les llibertats no es toquen!’
A les 21:30 Gran Festa

*Dimarts 3 de juliol a les 19:30h. Fnac Triangle
Taula rodona ‘El bulling homofòbic’
Organitza: Festival de cinema LGT Fire!

*Dijous 5 de juliol a les 17h. DIXIT (Plaça Pau Vila-Palau de Mar)
Informe sobre l’homofòbia a Catalunya
Organitza: FAGC i OCH

GIRONA

*Dijous 28 de juny.

A les 18h. Pont de Pedra (Parada de Girona Orgullosa) ‘Pinta’t amb els colors de l’arc de sant Martí!’
Organitza: Girona Orgullosa

A les 20h. Pont de Pedra. Manifestació ‘Ni un pas enrere. Els drets i les llibertats no es toquen!’
Organitza: Comissió Unitària 28 de juny de Girona (Brot Bord, FAGC, Girona Orgullosa, GLG i Sinver)

A les 22h. Jardins de Fora Muralla. 9a Festa per l’Alliberament
Organitza: Comissió Unitària 28 de juny de Girona (Brot Bord, FAGC, Girona Orgullosa, GLG i Sinver)

(El dijous 28 hi haurà autobusos des de Barcelona que vindran a la manifestació i a la festa i després tornaran. Apunteu-vos-hi!)

*Divendres 29 de juny

A les 19h. Llibreria.cafè Context (Pou Rodó, 21)
Presentació del llibre ‘Dels drets a les llibertats. Una història política de l’alliberament GLT a Catalunya’
Organitza: FAGC

A les21h. ADAC (Pujada de St. Domènec, 2, pral.)
Cinefòrum amb la pel·lícula ‘Tengo algo que deciros’
Organitza: Girona Orgullosa

LLEIDA

*Dijous 28 de juny a les 19:30. Plaça de sant Francesc
Concentració per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex

VALÈNCIA

*Dijous 14 de juny a les 19h. Terra (Baron de san Petrillo, 9)
‘Parlem de transsexualitat’ amb el Grup d’Identitat de Gènere Lambda
Organitza: Maulets

*Dissabte 23 de juny a les 19:30. Parterre
Manifestació per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex

VILAFRANCA

*Divendres 29 de juny a les 18h. Ateneu Popular X (Ferran, 14).
Jornada ‘Revolta! Revolta! Revolta sexual!’. 18h Clips amb ploma. 19h Projecció del documental ‘La rebel·lió d’Stonewall’ (sobre la primera gran revolta per l’alliberament LGT). 20:30h Festa Desviada amb DJ MOrrison i DJ’s Nena i Melu. 22:30h Recital Antipatriarcal amb ‘Les dramàtiKes’. 23h Actuació de l’electrocantautora drag PLUTON

LA CANONJA

*Divendres 29 de juny a les 20h. Centre d’Estudis Canongins ( Plaça Mestre Gols, 2)
Taller sobre identitats sexuals + Presentació del Brot Bord
Organitza: Ateneu Popular La Mina

IGUALADA

Actes per confirmar.

REUS

*Dimecres 27 de juny a les 18h. Casa Rull (sant Joan, 27)
Col·locació de la bandera de l’arc de sant Martí i acte LGTB
Organitza: H2O

 

Posted in * ValldignaDigital, BROT BORD and tagged as ,

6 Comments

 • Des de l’Esquerra Independentista creiem en la confluència revolucionària de tots els fronts de lluita contra el patriarcat i el capitalisme i creiem en l’eradicació del sistema de sexe-gènere que construeix i subjuga cossos i identitats en un entramat social pervers que enfronta persones que tenen, […] Manifestació del dia internacional per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex (València, 23 de juny)

 • El 28 de juny se celebra a tot el món el Dia de l’Orgull Gai i Lèsbic, en record dels aldarulls del pub Stonewall a Nova York el 1969. Pels volts d’aquesta data, doncs, cada any els col·lectius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals organitzen tota mena de marxes, festes i actes reivindicatius per defensar els drets dels homosexuals i en contra de l’homofòbia. Al nostre país, València i Palma ja n’organitzen avui mateix.

  A la capital valenciana es farà a les 19.30 la manifestació unitària des de la plaça del Parterre, amb el lema ‘Matrimoni igualitari, igualtat sense retallades’. La marxa vol ser ‘un crit en favor de la igualtat de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual o identitat de gènere’.

  Pels organitzadors, ‘la igualtat legal ha de ser el punt de partida per aconseguir la igualtat social, la igualtat real’. En aquest sentit, la marxa també vol expressar el desig que el Tribunal Constitucional espanyol ‘resolgui definitivament el recurs de la vergonya del Partit Popular contra el matrimoni igualitari, que des de fa set anys pesa’ sobre els homosexuals. També es vol demostrar ‘les greus conseqüències que ja tenen les retallades dels governs sobre les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals’, amb la ‘falta de suport de les administracions en la prevenció del VIH o en l’atenció a les persones infectades, en la degradació dels serveis públics o reformes laborals que afecten especialment poblacions vulnerables i l’asfíxia a què sotmeten les administracions valencianes les entitats socials’.

  A Palma, l’associació Ben Amics farà a les 23.30 un casament simbòlic i multitudinari a la plaça de sa Feixina en defensa del matrimoni igualitari. La jornada es desenvoluparà entre les 18.00 i les 2.30, amb el mateix lema de València. Des de la web de Ben Amics, a més, com cada any es pot participar en els guardons Siurell Rosa (atorgats a persones per actes en favor dels drets LGTB) i Dimoni Rosa (per actituds ‘obertament homòfobes’).

  A Barcelona, la celebració del Dia de l’Alliberament Gai i Lèsbic es farà el 30 de juny al centre de la ciutat, on es denunciarà que els trenta-cinc anys de lluita i reivindicacions estan ara mateix en perill. I dos dies abans, el 28 de juny mateix, s’ha convocat una manifestació unitària a Girona.

 • 28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL PER L’ALLIBERAMENT LÈSBIC, GAI, TRANS I INTERSEX
  Enguany, la diada del 28 de juny, dia internacional per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex, és especialment significativa per moltes raons. Cal recordar que ha fet 22 anys que l’Organització Mundial de la Salut no considera l’homosexualitat com a una malaltia mental; tanmateix, ens veiem obligades a seguir lluitant per la despatologització del col·lectiu trans. Entre el 18 i el 22 de maig de l’any que ve tindrà lloc a la ciutat californiana de San Francisco la trobada anual de l’Associació (Nord)Americana de Psiquiatria, d’on haurà de sorgir una nova versió de l’anomenat DSM, el Manual Diagnòstic i Estadístic de Transtorns Mentals, editat per la mateixa, que és una de les principals fonts d’inspiració (per no dir que n’és la més important) per la redacció de la Classificació Internacional de Malalties i Problemes de Salut (ICD en les seves sigles en anglès) que edita l’Organització Mundial de la Salut. Allò que desconeix molta gent encara a dia d’avui és que aquests dos manuals consideren la transsexualitat i el transgenerisme com a malalties psiquiàtriques o, amb més ajust terminològic, com a trastorns de la identitat de gènere.

  La patologització de la comunitat trans utilitza els recursos ideològics més fastigosos i immobilistes del patriarcat, que presenten les categories d’home i dona com les úniques imaginables i disponibles per a, respectivament, mascles i femelles. La patologització és també la raó d’existir de lleis com la Llei espanyola de Disfòria de Gènere la qual obliga a la gent trans a sotmetre’s a un tractament hormonal amb conseqüències esterilitzadores i a un seguiment inquisidor per part de l’estat i la institució psiquiàtrica de totes les facetes de la vida d’aquella persona que pretén modificar el nom del seu document d’identitat per adaptar-lo millor a la seva identitat de gènere. La patologització, com a discurs, no es pot entendre de manera separada dels discursos homòfobs, transfòbics i sexistes. Estem fartes d’haver d’aguantar declaracions infames de membres d’aquesta onada ultraconservadora que assetja mitja Europa i els Països Catalans, que s’atreveixen a dir públicament que l’homosexualitat és una malaltia, com Duran i Lleida; o que declaren que les persones homosexuals haurien de tenir menys drets que les heterosexuals, com el bisbe de Solsona; o que ens il·luminen amb les seves declaracions sobre què és el que realment volem les dones, com Gallardón; o que directament encoratgen la violència física contra les dones, com l’imam de Terrassa.

  Una segona raó que cal apuntar per a la significativitat d’aquesta diada del 28 de juny és que el darrer mes d’octubre va fer 30 anys que es va detectar el primer cas de sida a Barcelona a l’hospital de la Vall d’Hebron. Per una banda, cal denunciar que hi hagi estudis i institucions que encara parlin de “grups de risc”, és a dir, de col·lectius les persones membres dels quals són més susceptibles que altres d’esdevenir-ne portadores. No és la nostra pertinença a un o altre col·lectiu el que incrementa la possibilitat de topar-nos amb la sida; el que sí existeix són pràctiques de risc. Tot sovint, tant des de la dreta homòfoba com des d’alguns col·lectius d’homes gais, es cau en establir una falsa associació entre la sida i el “mascle gai”.Cal reforçar i replantejar l’educació sexual per augmentar la seva eficàcia.

  Una de les causes d’aquesta perspectiva esbiaixada i incompleta sobre la sida cal anar-la a buscar a les mateixes entranyes del patriarcat, i és la invisibilització permanent dels cossos femenins i les pràctiques lèsbiques. Avui en dia, les dones, sent (o no) lesbianes, segueixen menystingudes de manera sistemàtica en molts discursos oficials i oficiosos sobre l’alliberament sexual i de gènere, així com en la publicitat i l’esfera pública generada pels mateixos negocis de l’ambient. Cal entendre que la discriminació cap a persones lesbianes és una discriminació específica i palpable fins i tot més enllà de les aparents fronteres ideològiques del patriarcat.

  Aquest 28 de juny cal visibilitzar també i criticar ferotgement el fenomen de les migracions massives des de les comarques cap a les grans ciutats de persones lesbianes, gais, trans i intersex. El discurs irresponsable i la segregació geogràfica pregonada pels defensors de l’anomenat capitalisme rosa contribueix a un desenvolupament ineficaç i irregular del respecte social que mereixem la comunitat LGTI perquè la creació d’un gueto enmig d’una gran ciutat no permet que la comunitat LGTI gaudim dels mateixos drets i llibertats que la població heterosexual. La creació d’aquests oasis no és més que un miratge dissenyat per les persones que fan negoci de les nostres sexualitats, que és aquella mateixa gent que prefereix organitzar una festa del pride abans que acudir a la manifestació política històrica que s’organitza cada any a Barcelona, en motiu del 28 de juny.

  Per acabar, és molt important situar aquest 28 de juny en un context de retallades econòmiques i socials dissenyada pels governs espanyol i catalans. El manteniment o l’ascens al poder de la dreta més retrògrada, tant al govern de l’estat espanyol com a les diferents administracions autonòmiques dels Països Catalans sota ocupació espanyola, ja ha propiciat, entre altres coses, el decret llei de retallades sanitàries, pel qual s’instaura el copagament farmacèutic i el fet que les persones sense papers quedin excloses d’assistència mèdica. És tracta d’una més de les mesures antiobreres que suposa un enorme retrocés en, per exemple, la lluita contra la sida. Un altre sector clau afectat per les retallades és l’ensenyament. És ben sabut per totes nosaltres que l’educació de les futures generacions en valors no homòfobs, no transfòbics, no sexistes… és quelcom d’importància cabdal de cara a la construcció d’una societat justa i sense discriminacions per raó d’identitat de gènere o opció sexual.

  Des de l’Esquerra Independentista creiem en la confluència revolucionària de tots els fronts de lluita contra el patriarcat i el capitalisme i creiem en l’eradicació del sistema de sexe-gènere que construeix i subjuga cossos i identitats en un entramat social pervers que enfronta persones que tenen, al cap i a la fi, els mateixos interessos: la construcció d’una societat sense sexes, gèneres, ni classes socials; una societat on la lliure construcció, disseny i autoconcepció de cadascú no suposi una raó per discriminar ni ser discriminada per cap altra persona.

  NO PASSARAN!
  ATUREM L’OFENSIVA ULTRACONSERVADORA!

 • EL COL·LECTIU DE LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS DE LA SAFOR REIVINDICA EL DRET AL MATRIMONI IGUALITARI

  CLGS recorda, en el Dia de l’Orgull LGTB, que la millor eina per eradicar l’homofòbia és educar en el respecte a la diversitat afectiva i sexual, i en la igualtat.

  CLGS exigeix al PP la retirada del recurs contra el matrimoni igualitari, i demana al Tribunal Constitucional que prenga ja una decisió.

  Gandia, 28.06.2012. El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS), davant del Dia de l’Orgull LGTB, vol recordar que la millor eina per eradicar l’homofòbia és educar en el respecte a la diversitat afectiva i sexual, i en la plena igualtat legal, cosa que també passa, inqüestionablement, pel dret al matrimoni igualitari i la diversitat de les famílies.

  L’any 2005, amb la modificació del Codi Civil, es va reconéixer a Espanya el dret al matrimoni igualitari. Açò ha permés que milers de fills i filles tinguen l’empara legal dels seus progenitors. Esta situació, lluny “d’atacar” a la família, com s’ha arribat a afirmar, ha aportat seguretat jurídica, dignitat i felicitat a una part de la ciutadania que fins 2005 estava sent discriminada per raó d’orientació sexual.

  Per tot açò, demanem al Partit Popular que retire immediatament el recurs presentat contra el matrimoni igualitari. A més, instem al Tribunal Constitucional a dictar ja una sentència abans de la seua reestructuració, i a fer una interpretació de la Constitució inclusiva i respectuosa amb una realitat social que existeix.

  La igualtat és tasca de tots, incloses les administracions locals i les autonòmiques, que no han de donar ni un pas enrere, perquè en drets, només cap l’avanç, sense retallades.

  En este sentit, CLGS saluda la iniciativa dels Ajuntaments de Gandia, Bellreguard i de Potries, municipis de la comarca que hui issen la bandera multicolor, símbol de l’activisme i del moviment LGTB.

  Per últim, CLGS convida a tota la ciutadania a participar en la manifestació estatal convocada a Madrid el pròxim 30 de juny per COGAM i la FELGTB baix el lema “Matrimoni igualitari, igualtat sense retallades”, que partirà a les 18 hores des de la Porta d’Alcalà

 • Dimecres passat, com tots els 28 de juny, es celebrà el dia de l’orgull gay. Volem homenatjar des d’aquest blog a tots els companys músics que per la seua tendència sexual han patit els atacs dels homòfobs.
  Més concretament volem portar a la memòria a Salvador Ferrando. Clarinetista de Carcaixent i músic militar. Salvador, el 1764 -clarinetistes la data no és errònia!-, va patir un judici al temut tribunal de la Inquisició amb l’acusació de sodomita. Fou empresonat, al document s’adrecen a ell com a reu. Al judici va haver d’escoltar els testimonis, entre ells Antonio Mayor, tambor del mateix regiment, amb qui va mantindre relacions i possiblement, pel que s’entreveu, una certa relació estable. Antonio Mayor, després d’haver declarat, també fou empresonat.
  Salvador Ferrando, com a símbol, mereix eixir de les obagues del passat i estar present en l’imaginari col·lectiu dels músics valencians. El 5 de setembre va començar el judici, tinga’m en compta la data.
  És el testimoni més antic que coneixem d’un músic valencià acusat a la Inquisició per homosexual.

  http://llevantensemble.blogspot.com.es/2012/06/dia-de-lorgull-gay-qui-es-salvador.html

css.php
%d bloggers like this: