Home // * ValldignaDigital // TAVERNES: III Exposició fotos antigues “Retrobem les nostres arrels” [CETV]

TAVERNES: III Exposició fotos antigues “Retrobem les nostres arrels” [CETV]

El proper divendres 20 de Gener inaugurem la III exposició de fotos antigues “Retrobem les nostres arrels” a la casa de la Cultura.

La secció Cultural del CETV organitza aquesta exposició on es mostren imatges de la vida cotidiana, llocs i costums del nostre poble, recollides a l’arxiu del Centre Excursionista. Aquesta es una de les activitats que el CETV ha preparant aquest any amb motiu del 40 aniversari de l’associació.

La inauguració serà el día 20 de Gener a les 20:00 hores.
L’exposició estarà oberta fins el día 29 de Gener.

 http://www.centreexcursionista.com/?p=1446

Posted in * ValldignaDigital, > Tavernes, CETV and tagged as ,

1 Comment

  • Fa tot just uns moments, era inaugurada oficialment l’exposició de fotografies antigues que el Centre Excursionista de Tavernes ha anat recopilant al llarg dels anys, i que fins el 29 de gener estaran exposades en la casa de la Cultura de Tavernes.

    Amb les breus intervencions de l’alcalde de Tavernes Jordi Juan, seguit del president del CETV, Vicente Felis, i de l’actual encarregat de la secció cultural, Ximo Palomares; es donava per inaugurada l’exposició, en un acte senzill al que han assistit vora un centenar de persones, juntament amb diversos membres de la corporació municipal, tant del govern com de l’oposició.

    Sota el títol “Retrobem els nostres arrels” ens era presentada una col·lecció que arranca amb retrats de l’any 1900, i que ens va transportant al llarg de tot el recorregut, i dècada a dècada, per diversos moments de la nostra història més recent dels anys 10, 20, 30, 40, 50… del passat segle, fins a arribar a les dues últimes instantànies de la col·lecció, allà pels anys 90, que ens mostren el moment en que un grup d’afeccionats a la fotografia, membres del Centre Excursionista, van prendre la iniciativa d’iniciar l’ardu treball de recopilar fragments inoblidables del nostre passat.

    Amb instantànies de festes, retrats de família, monuments, gent treballant, edificis, carrers i un llarg etc., el visitant va descobrint el gran canvi que en tot just un segle ha anat experimentant ja no solament la ciutat, sinó la manera de viure i costums mateixos dels ciutadans. Alhora que la ment va portant i donant vida de nou a molts dels records d’un passat viscut, però que cada vegada està més difús i oblidat.

    La directiva del CETV agraïa públicament la col·laboració de totes les persones que amb les seues fotografies han fet possible la creació d’aquest valuós arxiu fotogràfic, i animava als presents que continuaren aportant les seues col·leccions de records perquè la història dels nostres avantpassats no es perda ni quede en l’oblit. Igualment feia pública la seua intenció d’editar en breu un llibre de fotos antigues de Tavernes.

css.php
%d bloggers like this: