Home // * ValldignaDigital // #CincDePego versió @ReaccioGrup del clàssic de @lagossasorda ‏escrit per @JRNadal

#CincDePego versió @ReaccioGrup del clàssic de @lagossasorda ‏escrit per @JRNadal

YouTube Preview Image

Any 1941, camp de concentració de Gusen, dependent de Mauthausen. Cinc veïns de Pego (Marina Alta) hi moren en condicions penoses després d’haver lluitat contra el feixisme a l’estat espanyol i haver hagut d’exiliar-se amb la desfeta republicana. Com ells, més de quaranta-quatre mil persones van morir a Gusen en tan sols cinc anys, prop de nou milions de persones en el conjunt dels camps de Mauthausen. La història d’aquests joves, oblidada al Pego que va restar sota el jou franquista, va ser rescatada l’any 2008 per la Gossa Sorda amb la cançó ‘Tres de Pego’. En aquell moment només hi havia constància de tres persones, però no fa gaire que s’ha descobert que en van ser cinc. Ara el grup pegolí Reacció n’ha enregistrat una nova versió

 

Posted in * ValldignaDigital
css.php
%d bloggers like this: