Home // * ValldignaDigital // DOCUMENTAL “El primer dia d’octubre” 📽️ @La_Directa & @AgenciaUO

DOCUMENTAL “El primer dia d’octubre” 📽️ @La_Directa & @AgenciaUO

YouTube Preview Image

Redacció: Bart Grugeon Audiovisuals: Anmorsígol, Sarai Rua i Bart Grugeon La ‘Directa’ amb l”Agència UO’ estrena un documental que narra els fets de la jornada del referèndum, amb diversos testimonis a peu de carrer i un recorregut per diferents col·legis electorals . Notícia completa: https://directa.cat/primer-dia-doctubre

 

El relat comença a les quatre de la matinada a l’escola Concepció, a l’Eixample, on veïns acampen per evitar l’entrada de la policia, i relaten com van ser les preparacions durant les setmanes anteriors. Al moment de l’obertura de la seu electoral ja s’ha omplert la plaça del davant, on s’hi respira una clara expectació. Serà un dia llarg, amb nervis però també festiu, sota la pluja.

El relat comença a les quatre de la matinada a l’escola Concepció, a l’Eixample, on veïns acampen per evitar l’entrada de la policia

Poc després hi ha un gir en l’ambient: som testimoni de l’assalt a l’escola Ramon Llull per part de la policia nacional espanyola. Les imatges són dures i molt violentes. Membres de la mesa electoral expliquen com han viscut l’entrada de la policia a la cacera d’urnes i paperetes. També intervenen testimonis agredits per la policia nacional quan va disparar bales de goma als manifestants i observadors internacionals que no amaguen el seu rebuig.

Les càmeres també passen per l’Hospital de Mar a sentir les persones que han estat ingressades per les seves ferides de cops de porra a l’escola Mediterrània. Amb molta dignitat i encara en estat de xoc, descriuen les escenes de violència viscudes.

Al llarg del dia, ens aturem per diferents punts de votació als districtes de l’Eixample i Sant Martí, on recollim opinions i anècdotes al carrer. Són petites històries amb gent diversa que han participat en un procés defensat des de baix.

La incorporació de fragments d’àudio amb declaracions de les autoritats, s’evidencia l’escletxa entre la realitat viscuda al carrer i la versió “oficial” dels fets

Amb la incorporació de fragments d’àudio amb declaracions de les autoritats, s’evidencia l’escletxa entre la realitat viscuda al carrer i la versió “oficial” dels fets. El primer dia d’Octubre vol apropar la celebració d’una jornada històrica amb testimonis directes.

El vídeo incorpora imatges de l’Agència UO, que es va crear per cobrir el referèndum arreu del territori. Hi van participar més de 80 persones de col·lectius, associacions, cooperatives i entitats, o a títol individual.

El primer dia d’Octubre acaba on va començar: a l’escola Concepció de l’Eixample.

Posted in * ValldignaDigital
css.php
%d bloggers like this: