Home // * ValldignaDigital // “#DEMOCRÀCIA i #LLIBERTAT” concentració a #Gandia #laSafor #Valldigna

“#DEMOCRÀCIA i #LLIBERTAT” concentració a #Gandia #laSafor #Valldigna

foto de Maria Rosa Sabater Soliva.

Dihuit partits polítics, associacions i sindicats de la Safor han donat suport a la convocatòria d’una concentració este dimecres 15 de novembre a Gandia en contra de la resposta que el Govern de Madrid ha donat als esdeveniments polítics que s’han succeït a Catalunya.

“Els esdeveniments polítics i judicials de les últimes setmanes a Catalunya, amb la violència que  ha desplegat l’Estat espanyol, ens han posat en guàrdia a molts dels qui, tot i diferir en les nostres metes polítiques, coincidim en estimar la democràcia, la llibertat, el pacifisme, la singularitat dels pobles i el seu dret a definir-se col·lectivament”,assenyalen els convocants a l’inici del manefets sote el qual s’ha organitzat la concentració de Gandia.

Més enllà dels matisos i opinions sobre el que es desitge per a Catalunya i Espanya, els convocants asseuguren que el motiu és “la defensa d’una cosa més bàsica i fonamental: la capacitat per a la disputa política lliure i sense por a represàlies, per a donar-nos les lleis democràticament sense témer que la llei s’aplique contra la democràcia. No ens enganyem: hem de saber que aquesta capacitat que reclamem per al poble de Catalunya és també la nostra, i cap de les mesures amb què allà és reprimida serà estalviada
quan vulga usar-se contra nosaltres”.

Criden l’atenció sobre el fet que “la corrupció quede impune en tantes ocasions per la ineficàcia o lentitud de la justícia, i s’hagen emprat mecanismes propis de la lluita antiterrorista i s’haja utilitzat el Tribunal Constitucional com un simple apèndix del poder executiu contra líders pacifistes d’entitats culturals i contra càrrecs polítics legítimament i democràticament triats en les eleccions del 27 de setembre de 2015 que han aplicat el seu programa electoral”.

Donen suport a esta concentració Compromís per la Safor-Valldigna , EUPV de la Safor-Valldigna, ERPV Safor-Valldigna, Els Verds de la Safor, Podem Gandia , STEPV Safor-Valldigna-Intersindical Valenciana , Saforíssims Societat Literària, Joves PV Compromís Safor-Valldigna, JEUPV, ACPV, Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià – Escola Valenciana, CGT La Safor, Grup de Danses Roda i volta de Gandia, Assemblea Més Gandia, Assemblea Safor-Valldigna pel dret a decidir, i ARS Associació Republicana de la Safor.Posted in * ValldignaDigital

Deixa un comentari

css.php
%d bloggers like this: