Home // * ValldignaDigital // #ForaPlaques #EsborremElFranquisme @ArranLaSafor @Arran_jovent

#ForaPlaques #EsborremElFranquisme @ArranLaSafor @Arran_jovent

Resultado de imagen de arran la safor

#ForaPlaques | Esborrem el franquisme! Arran la Safor  

El franquisme va suposar una època de tortura, repressió i opressió per als Països Catalans. L’autoritarisme i el nacional-catolicisme espanyol eren la base d’aquest règim feixista, que a dia de hui, encara perdura al nostre poble.

Ara ja fa més de 40 anys de la mal anomenada transició, un pacte per a netejar la cara del règim i donar-li una aparença democràtica mentre que el poder es mantenia en les mateixes mans i les bases del sistema econòmic permaneixien intactes, un fals canvi ben lligat al franquisme i a l’opressió del Poble Treballador. Tants anys després als nostres carrers encara perduren símbols que recorden la figura del dictador Franco i del seu règim: carrers, estàtues, monuments, noms de falles i altres associacions o plaques d’habitatge.

És per això que des d’ARRAN La Safor hem decidit realitzar aquest estiu una campanya amb l’objectiu de netejar la Safor d’aquesta simbologia franquista, que en el cas de la comarca, es feia visible amb la presència de nombroses plaques del “Ministerio de la Vivienda” de l’època franquista, que encara perduraven a la part alta de molts portals.

És intolerable que estes expressions del franquisme seguiren estant presents a diversos punts de la comarca i era un deure antifeixista bàsic encarregar-nos d’eliminar-los, demostrant així de nou que autoorganitzant-nos podem aconseguir avançar en les nostres lluites. Açò ja ho havíem vist en altres casos i també al nostre país, com a Lleida, on les joves organitzades van decidir llevar les plaques dels carrers franquistes de la ciutat, i per això van ser perseguides i reprimides per part de les institucions locals.

Però, aquestes plaques no són més que una expressió concreta i visible d’un problema estructural: mentre existisca el capitalisme existirà el feixisme com a forma del sistema per a perpetuar-se i imposar-se per la força bruta quan calga. Per açò no ens aturarem ací, atacarem sempre que calga als partits, institucions i elits econòmiques responsables de mantenir aquest règim. Així també, des d’ARRAN La Safor cridem a l’organització juvenil i popular com a única forma de fer front a estes estructures de dominació i trencar d’una vegada amb el franquisme i amb l’opressió que encara hem de sofrir les joves dels Països Catalans: com a poble, com a classe i com a dones.

L’organització és la clau de la victòria!

Fem fora els símbols franquistes de la Safor!

https://i1.wp.com/lasafor.arran.cat/wp-content/uploads/sites/11/2017/08/PlakenXarxes-724x1024.jpg?resize=570%2C807

Posted in * ValldignaDigital
css.php
%d bloggers like this: