Home // * ValldignaDigital // La “Diada de la Pilota Valenciana” simatera enceta la liturgia verbenera valldignenca

La “Diada de la Pilota Valenciana” simatera enceta la liturgia verbenera valldignenca

Des d’avui fins acabar l’estiu s’instalaran tot un seguit de cadafals musicals en els diferents pobles que culminara amb els actes de la diada nacional del 9 d’octubre.   La celebració simatera de hui pretén reivindicar l’esport nacional en un dels bressols saforencs de la pilota. Com en altres ocasions l’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha promogut la cel·lebració de la “Diada de Pilota Valenciana“. Una manera de recordar que la població és capdavantera en la formació de pilotaris arreu de les comarques valencianes.

No debades, de Simat han sorgit figures tan importants com Coetero Loripet. I simaters compromesos amb el seu poble com Paco Lluís Brines (Coeter II), que són actualment grans campions en la modalitat del raspall.

Els actes previstos per a hui han per la vesprada amb una partida-exhibició de Raspall i per la nit previ a la verbena a la Font Gran, on actuarà el grup Dracó. Una excusa per gaudir de la presència de grans pilotaris que aprofiten estes partides per fer exhibició de la seua qualitat en el joc.

foto de Alfandech Marinyen Valldigna.

Posted in * ValldignaDigital
css.php
%d bloggers like this: