Home // * ValldignaDigital // #Orgull2017 [Comunicat @VLCrida #28J] 🏳️‍🌈 ♀✊

#Orgull2017 [Comunicat @VLCrida #28J] 🏳️‍🌈 ♀✊

Amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, des de València Crida volem palesar el nostre rebuig cap a qualsevol acte d’agressió o discriminació LGBTIfòbica. I és per això que, fent una ullada genèrica als esdeveniments més pròxims, condemnem, d’una banda, l’atac del grup neonazi ocorregut el passat 17 de Juny a la Manifestació de l’Orgull Gai a Múrcia i la pallissa que van rebre una parella homosexual a Madrid en l’inici del Word Pride per part d’un altre grup de neonazis. El feixisme no té cap cabuda a la nostra societat.

D’altra banda, centrant-nos en la nostra ciutat, reiterem tot el nostre suport a l’activista Fran Pardo davant les denuncies de la Policia Nacional Espanyola amb motiu de les protestes per la visita del bus d’Hazte Oir a València. Ni un pas enrere contra la transfòbia.

En aquest sentit, també volem denunciar la situació de repressió que sofreix el col·lectiu LGBTI en molts països arreu del món i, especialment, en aquells que queden invisibilitats per interessos polítics i econòmics. És a dir, coneguem el cas de Rússia però n’hi han nombrosos països on la situació del col·lectiu està igual o en pitjors circumstàncies.

Dit açò, condemnem les actuacions del Govern rus i per part de la seua població que, malauradament, beu d’aquest odi. Concretament, enguany s’ha llançat llum sobre la situació de crueltat extrema a Txetxènia. Els abusos, les tortures, els assassinats i les publicacions sobre la possibilitat d’existència de camps de concentració han d’alertar a tota la comunitat internacional per a que pose fi a aquesta barbàrie. És responsabilitat de totes.

Així doncs, no tot són males notícies. Gràcies a la gran lluita, ja històrica, de les diverses entitats LGTBI i la pressió que exerceixen sobre els polítics i les institucions, s’ha aprovat una Proposició No de Llei aquest dimarts passat al Congrés dels Diputats on s’insta al Govern a promoure la negociació i adopció d’una Convenció Internacional de Drets LGTBI. La millor resposta davant l’odi i la discriminació es assumir i defensar la universalitat dels Drets Humans.

Per acabar, cal dir que el col·lectiu LGTBI sempre ens trobarà al carrer, plantant cara a qualsevol agressió, defensant-nos d’atacs i solidaritzant-nos internacionalment.

Posted in * ValldignaDigital
css.php
%d bloggers like this: