Home // * ValldignaDigital // @cortsval reten homenatge a #GuillemAgulló

@cortsval reten homenatge a #GuillemAgulló

YouTube Preview Image

València, 14 d’abril de 2016 –  Els cinc grups parlamentaris de les Corts: PPCV, PSPV-PSOE, Compromís, Podemos-Podem i Ciudadanos,  han presentat una Declaració Institucional al ple, que ha estat llegida pel President de la cambra, Enric Morera. En eixe document, les formacions democràtiques fan una reparació a la memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove antifeixista  de Burjassot assassinat fa 23 anys a Montanejos.

Les Corts s’han compromés a complir la resolució del Parlament Europeu del 14 de març de 2013, sobre la lluita contra el racisme, la xenofòbia i els delictes motivats per l’odi, que demana el compliment de la normativa en la matèria i insta els estats membres a elaborar una estratègia global de prevenció dels delictes d’odi, el racisme i la xenofòbia.

Per tot allò, i en memòria de Guillem Agulló, el parlament valencià ha acordat lliurar anualment un premi, tots els mesos d’abril, a persones i iniciatives destacades en la lluita contra el racisme, la xenofòbia i l’odi, com a homenatge al jove de Burjassot i també a totes les víctimes de la intolerància.

A la lectura de la declaració institucional han assistit els pares de Guillem Agulló, familiars, amics i activistes en la lluita contra la intolerancia.

Posted in * ValldignaDigital

2 Comments

  • Les Corts Valencianes han reconegut aquest dijous la memòria de Guillem Agulló, jove militant de Maulets assassinat un 11 d’abril de 1993 a Montanejos, a l’Alt Millars, al País Valencià, per un grup de joves neonazis. El parlament ha llegit una declaració institucional de condemna en la qual ha recordat el rebuig expressat el 1993 per les Corts Valencianes i ha remarcat que els informes Raxen de racisme i intolerància assenyalen cada any diversos delictes d’odi comesos al País Valencià.

    El Parlament valencià s’ha compromès al compliment de la resolució del Parlament Europeu de 14 de març de 2013 sobre la l luita contra el racisme, xenofòbia i delictes d’odi que demana l’acompliment de la normativa en la matèria i insta els estats membres a elaborar una normativa de prevenció dels delictes d’odi. Així mateix, el president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat que el parlament atorgarà cada mes d’abril un premi a les persones i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia i delictes d’odi.

    La família de Guillem Agulló –els pares i la germana– ha estat present a l’hemicicle de les Corts durant la lectura de la declaració institucional, un acte en el qual han estat acompanyats de l’exdiputat de la CUP David Fernández.

    Tots els diputats del parlament valencià han aplaudit dempeus fortament els familiars abans i al final de la declaració institucional.

    Abans de llegir-la, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assenyalat que es tractava “d’un acte de reparació històrica a una família que ha patit molt”. La declaració institucional ha finalitzat amb la frase “Guillem Agulló. Ni oblit ni perdó”.

css.php
%d bloggers like this: