Home // * ValldignaDigital // Terratrèmol institucional valldignenc [EDITORIAL]

Terratrèmol institucional valldignenc [EDITORIAL]

Fa tres dies des de l’Associació Ciutadana Arc Iris Simat (ACAIS) criticaven sense embuts al seu propi Alcalde, Victor Mansanet (segons ells “condicionat en excés per l’estabilitat política a l’Ajuntament“) i la resta d’autoritats valldignenques per no haver presentat cap iniciativa per rectificar la patètica dotació assignada a la Fundació Jaume II “el Just”, de tan sols 595.000 €, posant contra les cordes a la Coalició Compromís de qui depén la Conselleria de Cultura i Educació del nou Govern de la Generalitat i què recolza també a l’Alcalde simater, a més a més d’ocupar les batllies de Benifairó i Tavernes. Des d’ACAIS consideren que la Fundació “hauria de representar la principal injecció de diners públics a la Valldigna, i que hauria de ser el principal motor econòmic des de la promoció turística, la cultura i el patrimoni” i acusen d’immobilisme a EU (dels quals han estat socis i confidents) i a COMPROMÍS (als que sempre han manifestat un aspre i argumentat atac polític).

Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

Ahir però, la premsa impresa (LEVANTEEMV i LAS PROVINCIAS) i digital (Diari Valldigna i La Cotorra de la Vall)  anunciava la intenció de l’ajuntament valler d’abandonar la mancomunitat valldignenca adduint problemes de tresoreria del consistori, deixant així ferida de mort la viabilitat econòmica de l’ens i posant en dubte la utilitat d’una institució marcada per l’obscurantisme i que des de l’ètica política exigeix ser auditada, reestructurada o destruïda. El més inversemblant és que l’acabat de nomenar President de la Mancomunitat de la Valldigna, el simater Vicent Ribera (també de Compromís) reconeixia que no tenia constància i que les úniques notícies sobre el tema les coneixia per la premsa.

El tema de la Mancomunitat ha estat inclòs en l’ordre del dia del Ple que l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna celebrarà demà dilluns i l’oposició ja ha manifestat el seu rebuig a la iniciativa del Govern valler. Fonts consultades han manifestat que encara que Compromís faça servir la seua majoria absoluta al consistori, els fets no són irreversibles i es podria reconsiderar el tema, ja que el termini de la tramitació per abandonar l’entitat és d’un any des de la data de la sol·licitud.

El tema de la Fundació mig any després de la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat en mans del PSOE i COMPROMÍS, està encara en “stand–by” i pendent del nomenament d’un nou Gerent de l’ens, fomentant l’especulació sobre el futur d’un monstre ruïnós farcit de deutes milionaris i de reconeguda trajectòria nefasta on no manquen implicacions en casos de corrupció comesos per la dreta en les darreres legislatures.

La situació de COMPROMÍS és complicada, si vol ser creïble, caldrà que auditen totes dues institucions i facen públics els seus resultats, amb el risc de fer trontollar els pactes de govern amb alguns dels seus socis què es poden veure involucrats.

Posted in * ValldignaDigital

2 Comments

css.php
%d bloggers like this: