Home // - València // [OPINIÓ] “Han matat per matar la identitat”

[OPINIÓ] “Han matat per matar la identitat”

YouTube Preview Image

Cau la nit per als valencians, i estos dies ens volen llevar una cosa més que una ràdio i una televisió, ens volen silenciar poc a poc apagant la nostra cultura, llengua i identitat.

Però açò ve de llarg, des de que el govern valencià emprà aquella televisió que ens va fer créixer amb Poti, Xoni i Tiriti, amb Son Goku o amb Doraemon, per a els seus fins propagandístics, els valencians hem hagut de conviure amb un mitjà podrit cap a fora i podrint-se per dins. Com a periodista i com a valencià, vaig viure molt a prop la nit que s’anuncià via mail qui anava a ser afectat per l’ERO. Professionals de la ràdio i l’audiovisual triats a dit anaven a deixar de formar part d’RTVV. Com a músic, este fet em va fer reflexionar i em va fer escriure esta cançó. Un tema que vam enregistrar amb Mugroman al nostre disc ‘Sol d’hivern’ i que va comptar amb la col•laboració de luxe de Salva Racero, cantant dels Lax’n’busto. ‘Com quan érem veu i so’ és una cançó trista perquè narra el moment en que els treballadors d’RTVV afectats per l’ERO van rebre la notificació via mail, un moment dur per a quasi mil dos-centes famílies i sobretot, l’inici del final d’una televisió que va començar com la finestra a la nostra terra, cultura i tradicions, i que va acabar com a eina política del govern valencià. Però també és un crit d’esperança i optimisme. Cal recordar que la radio-televisió valenciana no és dels polítics, és del poble, i és necessària per a mantenir la nostra cultura viva. Per això s’ha de lluitar per mantenir-la lliure, plural, de qualitat i en valencià, per a que torne a nosaltres. “La veritat mai mor”, naixerem del dol per crear, contant batalles “com quan érem veu i so”.

Javi Ivànyez Cantant de Mugroman.

09/11/13 * Nota de Mildenou: El videoclip “Com quan érem veu i so” es presenta hui a les 19.00h al Saló d’Actes de la Facultat de Sociología

YouTube Preview Image

 

Posted in - València, * Nouexili MILDENOU, #músicaenvalencià, MUGROMAN, Opinió and tagged as , ,

1 Comment

css.php
%d bloggers like this: