Home // - València // La simatera Mª Carme Girau Premi Ovidi aportació artística #músicaenvalencià

La simatera Mª Carme Girau Premi Ovidi aportació artística #músicaenvalencià

El Premi Ovidi a l’aportació artística a la música en valencià ha recaigut per unanimitat en Maria del Carme Girau, valenciana de Simat de la Valldigna que va participar de forma activa en el grup Els Setze Jutges

Maria del Carme Girau * FOTO Lluís Llapissera

El Premi Ovidi a l’aportació artística a la música en valencià ha recaigut per unanimitat en Maria del Carme Girau, valenciana de Simat de la Valldigna que va participar de forma activa en el grup Els Setze Jutges, al qual es va integrar l’any 1964. Va editar en aquells anys tres EP de quatre temes cada un que recollien cançons pròpies i temes populars com L’hereu Riera i Cançó de bressol. Al final dels seixanta i acabats els estudis universitaris, va abandonar la cançó per dedicar-se a la seua professió, farmacèutica. Tot i el seu pas breu per la Nova Cançó fou una dona pionera i la primera valenciana d’aquell moviment. Joan Fuster li va dedicar un text el 1966 en la presentació d’un COM dels seus EP. L’any 1998, el cantautor valencià Paco Muñoz va publicar una reedició de la discografia completa en la seua productora.

[FOTO Lluís Llapissera] * Llegiu la NP del Col·lectiu Ovidi Montllor [COM]

Posted in - València, * ValldignaDigital, > Simat, Maria del Carme Girau and tagged as , ,

2 Comments

Deixa un comentari

css.php
%d bloggers like this: